Ruim twaalf jaar DPS… de tijd vliegt

Een goed moment om weer eens stil te staan bij alle ontwikkelingen en de koers voor de toekomst te bepalen. Tijd voor bezinning, vernieuwing en verfrissing dus. Zo hebben wij bijvoorbeeld een nieuw kleurproefsysteem aangeschaft. Niets mis met ons vorige systeem, maar voortaan leveren wij FOGRA-gecertificeerde proefen uit. Wat is er dan veranderd? Aan de onderzijde van de kleurproef zul je aanvullende informatie aantreffen waaronder een kleurbalk en een certificering met een unieke proof-id.

Colormanagement is en blijft een lastig verhaal, maar wij weten zeker dat wij je door dit nieuwe systeem een hoop onnodige discussie en energie zullen besparen.

De kleurbalk ( Ugra/ Fogra Media Wedge 3.0 )

Deze kleurbalk is op zich niet nieuw, alleen wordt deze nu daadwerkelijk door ons systeem doorgemeten.
Uit deze meting blijkt dan uit verschillende waardes of deze proef voldoet aan de meest recente iso-norm. Voor coated papier is dat nu Fogra39L en uncoated papier Fogra47L, beide volgens ISO-12647-2.
Deze proef sluit eventuele discussies over haalbaarheid van kleur in drukwerk uit.

De certificering met rapportage

Wanneer alle waardes van het strookje zijn doorgemeten en goedgekeurd, wordt hiervan een rapportje aangemaakt (deze staan aan de rechterzijde in het balkje hierboven). Wat deze betekenen zullen we je besparen, maar als je het echt wil weten leggen we het je graag nog eens uit. Aan de linkerzijde zie je een proof id-nummer staan. Mocht er bij de drukker toch twijfel bestaan over de kleurproef dan kunnen wij ten alle tijde met deze unieke code een uitgebreid rapport uitdraaien en deze aan hem versturen. Dit is een unieke code voor deze proef.